Onze geschiedenis

 

In 1969 had Rob Sipkes zijn opleiding voor edelsmeden in Schoonhoven behaald. Hij begon toen thuis in Overveen op z'n kamer bij zijn ouders met het vak. Voor juweliers deed hij reparaties. Hij merkte al snel dat thuis werken zeker niet ideaal was en ging op zoek naar een geschikte locatie om te wonen en te werken. In de Warmoesstraat in hartje Haarlem stond een pand te koop. In het pand was toen nog een dierenwinkel gevestigd. Er liepen allemaal kleine hondjes in de etalage.

Het pand werd gekocht als woonhuis en het starten van een winkel was zeker niet de bedoeling. In de avonduren maakte hij wat sieraden om te verkopen. Deze werden in de vensterbank gelegd. De vernieuwende vormgeving sprak de langslopende mensen zo aan dat hij al snel door zijn eerste sieraden heen was. De verkoop van eigen gemaakte sieraden nam in korte tijd een steeds grotere omvang aan zodat hij al snel tijd te kort kwam en iemand in dienst moest nemen.

 

Het pand werd verbouwd tot een volwaardige winkel. Het atelier werd verplaatst naar de eerste etage. De collectie werd aangevuld met sieraden van andere collega's. Sinds die tijd zijn er een aantal verbouwingen geweest, maar het concept van het maken van tijdloze sieraden is eigenlijk nog steeds ongewijzigd. Tegenwoordig werken er bij Rob Sipkes Edelsmid 4 full time edelsmeden Sinds 1995 is er een tweede generatie Sipkes werkzaam in de onderneming : Jorrit Sipkes.

In augustus 1999 is door een korte maar zeer ernstige ziekte, Rob Sipkes overleden. De door Rob gelegde basis wordt door Jorrit Sipkes en team worden voortgezet en verder uitgebouwd.

Bij Rob Sipkes is de vrijheid altijd van groot belang geweest, je moet kunnen maken wat er in je opkomt, is hij van mening. De medewerkers hebben een grote vrijheid in het maken van sieraden. Er zijn hierdoor zeer verschillende stijlen binnen de collectie waarneembaar. U kunt natuurlijk het beste achter uw scherm vandaan komen en zelf een keer komen kijken in onze winkel in Haarlem.

 Warmoesstraat anno 1969Warmoesstraat voor 1900