Nieuwsbrief November 2014

NR 2

Met veel plezier stuur ik u onze tweede nieuwsbrief. Er zijn vele positieve reacties binnengekomen op onze eerste brief, waaronder ook enkele ingezonden verhalen. Hiervan hebben we er één in deze nieuwsbrief opgenomen. In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Bezoek van het inbrekersgilde

Velen van u hebben waarschijnlijk het nieuws van een inbraak in de Warmoesstraat al vernomen en helaas zijn wij inderdaad degenen die hierdoor getroffen zijn. Er is heel veel schade aangericht en met tranen in onze ogen hebben we gekeken naar de grote puinhoop van glas met daartussen de vele beschadigde sieraden. Van klanten horen we helaas vaak genoeg verhalen dat er is ingebroken, maar als het jezelf overkomt weet je pas echt wat het inhoudt. Pas later, bij het doornemen van de collectie, kom je er eigenlijk pas achter hoeveel bijzondere sieraden er weg zijn en volgt ook de emotie en het besef. Ondanks deze tegenslag zijn we snel weer overgegaan tot de orde van de dag en met ons team hebben we er voor gezorgd dat we deze nare ervaring achter ons kunnen laten. Gevolg van deze inbraak is wel dat u de deur wat vaker dicht zult aantreffen en dat er eerst aangebeld moet worden, maar u bent uiteraard nog steeds van harte welkom.

We zullen maar zeggen ‘scherven brengen geluk’ en dit verder te zien als een uitdaging om weer een heleboel nieuwe sieraden te creëren !

 

Ingezonden verhaal achter het sieraad: Elk jaar een stukje goud

Toen 6 jaar geleden mijn dochter Karlijn werd geboren wilde ik haar een persoonlijk cadeau geven. Een cadeau dat ze de rest van haar leven zou houden en kunnen gebruiken. Verschillende gadgets gingen door mijn gedachte, maar op elk leuk bedacht artikel was wel weer wat aan te merken. Belangrijke eis was dat mijn cadeau aan haar de tand des tijds zou moeten kunnen doorstaan, in alle facetten. Elke vorm van speelgoed viel dus al af, want dat zou na een bepaalde tijd te kinderachtig worden. Een boek zou wellicht niet meer actueel kunnen zijn na verloop van tijd. Iets kopen in de vorm van kleren zou natuurlijk ook niet werken. En nu al een auto voor haar 18e verjaardag kopen, tja, daar vond ik naast dat het prijstechnisch moeilijk zou worden, sowieso al helemaal geen idee. Maar op één of andere manier bleef ik wel aan die 18e verjaardag denken. Ik weet nog dat mijn zussen toen zij die leeftijd bereikte een zilveren slavenarmband kregen van mijn ouders en deze een veelvoud van volwassenheid verder, nog steeds met plezier dragen. Een sieraad dat zou het moeten worden! Maar ja, wat voor sieraad koop je voor een baby van een paar dagen oud? En is het dan ook nog iets dat ze later zal dragen…

Opeens kreeg ik een idee, wat als ik haar nu eens elk jaar op haar verjaardag een stukje goud zou geven, tot aan haar 18e verjaardag en dat van al die klompjes goud dan een sieraad zou worden gemaakt. Wellicht zou ze ‘m dan zelf kunnen ontwerpen en tekenen, waarna haar ring, of hanger aan een ketting, of broche, van het gesmolten goud gesmeden zou kunnen worden. Ik weet nog goed dat ik in oktober 2008 Sipkes Edelsmeden binnen liep en mijn idee deelde met Jorrit Sipkes. Nog niet eerder had hij van zo’n idee gehoord en geënthousiasmeerd door mijn verhaal is hij gaan kijken naar hoeveel goud ik na 18 jaar nodig zou hebben. Uitgaande van een ring, die zo’n 11 gram weegt liep ik de winkel uit met een klein klompje goud van circa drie kwart gram en nu, inmiddels zes verjaardagen verder, staat er een klein zwart sieraden doosje op de schouw, met daarin zeven kleine stukjes goud. En daarnaast, een ander, wit doosje met 5 goudstukjes erin, want Karlijn werd in 2010 grote zus. Mijn persoonlijke cadeaus voor mijn eigen twee juweeltjes…….

 

Serious Request

Houdt u er in de decembermaand rekening mee dat er vele activiteiten georganiseerd zullen worden in Haarlem. Zo is er onder andere op 13 december a.s. de Anton Pieckparade in het Warmoeskwartier en worden we van 18 tot en met 24 december a.s. getrakteerd op een bezoek van het Glazen Huis van Serious Request. Dit brengt natuurlijk veel gezelligheid met zich mee maar ook een hoop drukte en hierdoor zal de bereikbaarheid van het centrum op sommige dagen beperkt zijn. U kunt hierover meer informatie vinden op www.haarlemmarketing.nl

Mocht u dus niet van drukte en/of chaos houden en wilt u toch een bezoek brengen aan onze winkel, kom dan langs op een datum waarop geen evenementen zijn ;-)

 

Extra openingstijden

Zondag 14 december van 13.00-17.00 uur
Zondag 21 december van 13.00-17.00 uur
Maandag 22 december van 13.00-17.00 uur

 

Introductie EMKA Horloge

In 2014 hebben we de horloges van EMKA opgenomen in onze collectie. Door de eenvoudige, strakke vormgeving passen deze horloges perfect bij onze sieraden. U kunt niet alleen zelf de kleur, maat en afwerking (mat of glanzend) van de horlogekast kiezen, maar er is ook een ruime keuze in wijzerplaten en banden. Op onze site kunt u uw horloge naar eigen wens samenstellen (www.sipkesedelsmeden.nl/emka-horloges).

Nu als introductieaanbieding een EMKA Horloge met een glanzend edelstalen 36mm horlogekast, wijzerplaat van Ice mat met 12 glanzende stippen. Uiteraard met krasvast saffierglas, een Zwitsers quarts uurwerk en een zwart rundlederen band. Vanzelfsprekend heeft u 2 jaar garantie.

De normale prijs is € 265,- nu, zolang de voorraad strekt, € 225,-.

Met vriendelijke groet,

Jorrit Sipkes
Sipkes Edelsmeden
 

 

Een reactie plaatsen