Nieuwsbrief juni 2017

Om te beginnen hartelijk dank voor de reacties op onze vorige nieuwsbrief. Mede vanwege een aantal vragen belichten we in deze nieuwsbrief het voorkomen van onnodige kosten aan uw sieraden. Zoals bekend ontwerpen en maken we nieuwe sieraden, maar een onderbelicht aspect van ons werk is  het controleren en onderhouden van sieraden. Met een regelmatige controle is verlies of een dure reparatie veelal te voorkomen.

 

De top 7 oorzaken van verlies of reparatie:

  1. Speling in de zetting van een edelsteen

  2. Slijtage in een schakel van een ketting

  3. Onvoldoende spanning in de achterkant van een oorknopje.

  4. Een te grote ringmaat

  5. Doorslijten van de eindogen van een ketting of hanger

  6. Breken van een leren horlogeband

  7. Doorzagen van een ring als deze echt niet meer af gaat

Als je een auto hebt is het heel normaal dat die geregeld nagekeken wordt om te zien of alles nog veilig is en of alles nog naar behoren werkt. Met een jaarlijkse controle van uw sieraden voorkom je bijna altijd verlies of een dure reparatie. Vooral bij sieraden met edelstenen is het heel belangrijk om de zettingen het liefst jaarlijks te laten controleren. Bij de klassieke zetting met pootjes is een veel voorkomend probleem dat de edelsteen los is gaan zitten en zichzelf hierdoor uit de zetting slijpt.

Een andere klassieker is het verliezen van een oorknopje. De “achterkantjes”, pouchettes genaamd, zijn door ons eenvoudig weer strakker te stellen als ze te makkelijk van de oorknop gaan. U kunt er gewoon op wachten in onze winkel. Ook creolen gaan soms te makkelijk open en dicht.

Uit eigen ervaring weet ik dat het veel meer plezier geeft om iets nieuws te kopen dan om een hoop geld uit te geven aan een reparatie of vervanging die voorkomen had kunnen worden..

Tot slot nog een tip: Doe uw sieraden ’s nachts af. Dit scheelt zomaar de helft in slijtage.

 

Een nieuw gezicht in onze winkel

De komende maanden komt Rosa bij ons stage lopen, dus wilt u uw sieraden laten nakijken, dan hebben we nu een paar handen extra om dit te doen!  Hierbij een korte introductie:

 

Mijn naam is Rosa Meijer, momenteel ben ik stagiaire bij Sipkes Edelsmeden. In Schoonhoven volg ik de opleiding tot goudsmid. Hier heb ik de basisvaardigheden van het ambacht geleerd. Mijn interesse voor het ambacht is ontstaan tijdens mijn vorige opleiding vormgeving. Ik heb daar geleerd ideeën te vertalen naar een vernieuwend product. Het maakte het voor mij compleet om naast ideeën te visualiseren ook zelf te kunnen maken/creëren. Tijdens mijn stage bij Sipkes zal de focus liggen op reparaties aan sieraden. In de toekomst hoop ik mijzelf telkens meer te specialiseren in het maken van eigentijdse sieraden.

 

Graag tot ziens in de winkel!

 

Een nieuwe collectie van Marike

Een paar weken geleden bezocht ik een vakbeurs. Hier sprongen 2 sieradenmakers in het oog. Cardillac, waarvan we al een aantal mooie ontwerpen in onze winkel hebben,  en Atelier Luz. Creatief brein Marike ontwerpt en maakt al haar sieraden zelf. De meeste sieraden hebben een organische uitstraling. Ik heb haar gevraagd om de ontwerpen die ik heb uitgezocht in 18 karaats goud voor ons te maken. Haar ontwerpen komen hierdoor nog meer tot z’n recht.

Haar sieraden zijn ook beschikbaar in 14 karaats geelgoud, witgoud en roodgoud.

 

 

Onze nieuwe regenboogcollectie

Ook wij hebben natuurlijk niet stil gezeten. De “regenboogcollectie” is vanaf nu te zien in de winkel. We hebben gekleurde saffieren in de ringen verwerkt. Elke ring is hierdoor uniek.

Zaterdag 17 juni zijn we tot minimaal 20.00 geopend omdat het dan weer Haarlem Shopping Night is. 

 

Met vriendelijke groet,

Jorrit Sipkes

 

P.S.: U kunt onze volgende nieuwsbrief omstreeks September verwachten.