Nieuwsbrief December 2015

NR 3

Met veel plezier stuur ik u deze nieuwsbrief. Buiten informatie over onze nieuwe producten, bevat ook deze brief weer een ingezonden verhaal. In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

Onze Stagiare Jiss

Jiss heeft haar studie aan de vakschool in Schoonhoven inmiddels succesvol afgerond. Het meesterstuk dat ze bij ons heeft gemaakt speelde hierbij een sleutelrol. Uiteindelijk bleek de complexiteit van haar ontwerp het grootste struikelblok. Een sieraad ontwerpen en tekenen is één, maar het dan ook daadwerkelijk maken valt soms niet mee. Gelukkig is ook dit een leermoment gebleken en ook al moet je soms iets overnieuw doen, als je maar gewoon doorzet dan kom je er wel. Uiteindelijk telt toch alleen het dubbele eindresultaat, een mooi meesterstuk en je diploma !

Thijs de Ruiter

Na de stage van Jiss besloten we dat het tijd werd om ons team weer uit te breiden. Na een aantal gesprekken met verschillende mensen hebben we besloten om Thijs aan te nemen. Hij is 27 jaar en heeft al verschillende dingen in ons vak gedaan. Varierend van diamantslijpen tot het maken van meer klassieke sieraden. Als start heeft hij de eerste tijd voornamelijk doorgebracht op het atelier om onze manier van werken onder de knie te krijgen. Een voorbeeld van zijn werk ziet u hiernaast. Nu de eerste ervaring is opgedaan is hij ook steeds meer in de winkel te vinden. Onze ervaring leert dat je toch wel 3 tot 5 jaar moet meedraaien om precies te weten waar Sipkes Edelsmeden voor staat.

 

Filmpje : hoe wordt een armband gesmeed ?

Veel van onze klanten zijn benieuwd hoe er van een stukje edelmetaal een mooi sieraad gemaakt kan worden. Wij hebben zelf een filmpje gemaakt, waarin u kunt zien hoe een achtkantig (octogoon) stuk goud wordt gesmeed tot een armband. Klik op het plaatje rechts om de film te bekijken.

 

 

Parels in alle soorten en maten

De meeste mensen hebben een klassiek beeld bij parels namelijk rond en wit, maar wist u dat er tegenwoordig ook veel meer eigentijdse sieraden met parels worden gemaakt? Hieronder ziet u een paar voorbeelden:

 

De natuur maakt een grote variëteit aan vormen en kleuren. Een parel wordt gevormd door een levend organisme in een oester, die als het ware een 'indringer' voorziet van parelmoer als verdediging. Onlangs hebben we onze collectie aangevuld met een zeer gevarieerd aanbod van parels. Niet alleen in verschillende kleuren, maar voornamelijk ook in verschillende vormen. Wilt u meer weten over parels komt u dan eens langs in onze winkel. We kunnen u dan alle mogelijkheden laten zien en u krijgt bovendien een dvd van ons met een documentaire over parels.

Ingezonden verhaal achter het sieraad

Ruim 44 jaar geleden kwam ik door de Warmoesstraat en zag in de etalage twee trouwringen en dacht: die zou ik willen hebben als ik ga trouwen. De beide ringen waren niet glad als alle trouwringen, maar hadden een oneffen oppervlak, hoorden bij elkaar maar waren toch anders. Wij kochten de ringen en dragen ze nog steeds. Toen wij in 2007 hoorden dat de nieren van mijn man achteruit gingen en hij aan de dialyse zou moeten tenzij er een levende donor een nier zou schenken zei ik direct: ' die krijgt hij van mij.' Dat is in 2008 gebeurd. De transplantatie ging prima maar een week daarna kreeg mijn man een hersenbloeding. Daarna een zware operatie aan zijn halsslagader waarbij een zenuw werd beschadigd. Gevolg: lange revalidatie en de boodschap: nooit meer gewoon eten en drinken maar via een sonde. Maar er is een wonder gebeurd en de zenuw heeft zich hersteld en ruim een jaar later begon mijn man voorzichtig weer te eten en te drinken. En toen wij vier jaar geleden ons 40 jarig huwelijk vierden heeft hij bij u een ketting uitgezocht die zijn dank symboliseerde. En die ketting draag ik ook op dit moment en heeft begrijpelijk veel betekenis voor mij. Net als de ringen van 44 jaar geleden. Op de belangrijke momenten in ons leven is daar vorm aan gegeven door uw bedrijf. Als ik uw brief niet had ontvangen had ik dit nooit aan u geschreven.

Met vriendelijke groet,

Jorrit Sipkes
Sipkes Edelsmeden