Nieuwsbrief Augustus 2014

NR 1

Met groot plezier stuur ik u onze eerste nieuwsbrief. Ieder kwartaal zullen wij u op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes in onze winkel, vertellen we bijzondere verhalen over sieraden en geven u handige tips. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om u te bedanken voor de vele hartverwarmende telefoontjes, e-mails en kaartjes met persoonlijke verhalen, die wij naar aanleiding van ons 45-jarig jubileum van u hebben ontvangen. Het is zeer bijzonder om te merken dat veel klanten goede herinneringen aan onze winkel bewaren; en we hopen er nog vele te creëren de komende jaren!

Daarom vinden we het ook erg belangrijk iets leuks voor u te doen. Hieruit is het idee van de Jubileumring ontstaan. In mei verzonden we een brief naar al onze vaste klanten, waarin we beloofden een zeer speciale Jubileumring te verloten onder iedereen die zich voor onze nieuwsbrief zou inschrijven.De overweldigende, positieve, respons heeft al onze verwachtingen overtroffen. Maar liefst 1.080 klanten hebben zich inmiddels voor de digitale nieuwsbrief ingeschreven!

Uitreiking jubileumring

Helaas konden we onder al die inschrijvers slechts één Jubileumring verloten. Een hele bijzondere, dat wel, met een briljant van 0,45 crt.

Mijn zesjarige dochter heeft de winnares getrokken uit een kom met een willekeurige selectie uit alle deelnemende klantnummers. Zoals jullie op de foto kunnen zien, is nummer 8924 de gelukkige winnares: mevrouw Marja Trap uit Best.

Een nieuw gezicht

Graag stel ik Jiss aan u voor, onze stagiaire van de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Jiss komt 6 maanden stage bij ons lopen. In deze maanden moet ze haar eindwerkstuk maken om haar diploma te kunnen behalen en daarnaast alle facetten van het goudsmeden in de praktijk oefenen. Jiss zal u de komende tijd op de hoogte houden van haar vorderingen van het meesterwerkstuk via haar eigen blog op sipkesedelsmeden.nl/jiss. U kunt hier in stappen volgen hoe haar meesterwerkstuk vordert. Van haar eerste ideeën en schetsen tot het uiteindelijke sieraad.

Tip

Helaas hebben zich ook dit jaar na de vakantieperiode weer diverse klanten gemeld, met de vraag of we een schaderapport kunnen opmaken voor de verzekering, omdat ze het slachtoffer zijn geworden van diefstal. Om de schade in de toekomst te beperken of te voorkomen hierbij twee tips.

Naast een geldelijke waarde, hebben sieraden meestal ook emotionele waarde, die vaak zelfs nog belangrijker is. Berg uw sieraden tijdens vakantie dan ook goed op. Een bankkluis is natuurlijk het beste, maar u kunt uw sieraden ook bij thuisblijvende vrienden of familie achterlaten. Maak voor vertrek van ieder sieraad in ieder geval een duidelijke, gedetailleerde foto en een beschrijving.

Kijk ook uw verzekeringspolis er eens op na of de verzekerde waarde nog wel klopt. Door de stijging van de edelmetaal- en diamantprijs, alsmede de btw-verhoging, zijn sieraden ongemerkt in waarde gestegen. Huidige prijzen komen daardoor vaak niet meer overeen met de verzekerde waarde in de polis. Let er tevens op of de verzekerde waarde alleen een bedrag is voor sieraden of dat daar ook alle andere kostbaarheden onder vallen.

Heeft u de Jubileumring* niet gewonnen? Inmiddels hebben we ruim 38 verschillende ringen gemaakt. Wilt u deze bekijken? Dan verwelkomen wij u graag in de winkel of bezoek onze webshop!

*De Jubileumring is nog tot 31 december verkrijgbaar voor de speciale prijs vanaf € 750,-

Voor alle mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief, we hebben nog wat in petto, dus houdt uw 'brievenbus' in de gaten!


Met vriendelijke groet,

Jorrit Sipkes
Sipkes Edelsmeden

PS. Mocht u zelf nog tips hebben of leuke onderwerpen weten voor de nieuwsbrief dan horen we dat graag.